Hej - det mig

Den dag jeg fandt ud af at jeg skulle være nogens mor

Christian og jeg var lige kommet hjem fra en fantastisk ferie i Marokko. Godt nok havde vi da ikke levet i cølibat…. men altså, man var vel på ferie…. Et par uger efter skulle jeg til min søsters fødselsdag, og det gik altså ikke stille for sig. Jeg drak som et hul i jorden, skålede og hældte det ene vodka shot ned efter det andet. Alt dette samtidigt med, at jeg røg, hvad der nok svarer til på den gode side af 1 1/2 pakke smøger. Min søster skulle fejres. Den skulle have hele armen. Og det fik dén (der henvises pænt til billedet nedenfor).

“Den aller sidste dans”

Jeg er ikke særlig stolt af at sige det, men her er jeg gravid – uden at være vidende om en fløjtende skid

Det blev mandag og jeg havde en god gammeldaws 2. dags tømmer på besøg (troede jeg). Men da kvalmen ikke aftog tirsdag, synes jeg, at det var en smule mærkeligt. Godt nok drak jeg godt til (af shotsne) den aften, men så alligevel. En 3. dags tømmer det var måske også liiige at drive den… Jeg kom i tanke om, at det egentlig var længe siden, at jeg havde haft min menstrutation. Den var ikke rigtig regelmæssig, så jeg havde ikke sådan rigtig styr på, hvornår og hvordan og hvorledes. Jeg måtte frem med kalenderen for jeg vidste, at jeg havde haft menstruationen nogenlunde før vi tog til Marokko. Jeg tog mig selv i at tælle på mine fingre for 3. gang, da gik det op for mig, at jeg var gået en del over tid. Christian havde en god kammerat boende fra Aalborg, så jeg synes ikke lige jeg ville inddrage ham i mine tanker – og omvendt, kunne det jo bare være, at jeg havde fået lige dét for meget vodka i weekenden. Den slår altså ret hårdt sådan en slave (vodka).

Jeg havde en frokostaftale med min søster senere på dagen, og da vi var på vej hjem fortalte jeg hende, at jeg nok hellere lige måtte få købt mig en graviditetstest. Ikke fordi jeg troede, at der var nogen første arving på vej men mere bare for den dér sikkerhedsskyld. Vi kørte i Føtex og jeg fik fundet en graviditetstest frem og lagt op på båndet. Jeg kørte pænt mit dankort igennem mens jeg smilede til den lidt yngre teenagedreng ved kassen, samtidigt med at jeg fik fremstammet: “At den jo bare var til min søster”. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg har altid synes, at der var noget tabubelagt ved de dér slags teste. Sådan lidt som om, at man ikke rigtig har styr på sig selv og sit underliv. Og det bryder jeg mig faktisk ikke om.

Vi kørte hjem til min søster, og jeg havde faktisk allerede glemt alt om den test. Vi spiste noget frugt og da min søster gik ud i køkkenet for at rydde lidt op – så jeg mit snit til at gå på toilettet (I håb om, at hun også havde glemt alting om den test). Jeg pakker den ud. Og tænker egentlig ikke mere over det. Jeg føler ikke at det er en særlig vigtig tisse-tår, men det skal da vise sig at være fuldstændig anderledes. Jeg kigger ned på testen, mens jeg fortsat tisser lidt. Jeg føler nærmest kun, at strålen lige har ramt den……. – OGSÅ ER DER TO STREGER!! jeg må frem med brugsanvisningen for jeg kan lige pludselig ikke huske, hvad dét er, at det betyder. Jeg bliver enig med mig selv om, at der nok kun skal være 1 streg og mens jeg står og prøver at folde den der uendeligt lange brugsanvisning ud, kommer min søster brasende ud på toilettet. “Var der nogle streger?!” spørger hun. “Nej Nej” siger jeg hurtigt og trækker den tilbage. “Må jeg se?” siger hun, mens hun trækker den ud af hånden på mig. Så kigger hun på mig….. “CILLE DER ER JO 2 STREGER”, “Ja!”, siger jeg. “men jeg er altså ikke gravid! – der skal vidst også nok kun være 1 streg”. Hun bliver helt forvirret og holder sig for øjnene, mens hun går ud af toilettet igen og siger: “jeg har altså IKKE set noget!”.

Da jeg kommer ud fra toilettet – efter at have taget test nr. 2 (også med 2 meget tydelige streger), bliver vi enige om, at hun bliver nødt til at gå i Netto. Så jeg kan ringe til Christian og bede ham komme op i hendes lejlighed, så jeg kan få ham det fortalt. Jeg havde lyst til at RÅBE det til ham. Hele vejen hjem til vores lejlighed. Jeg ringede til ham for at fortælle ham, at han simpelthen var nødt til at komme op til min søster. Han synes det var lidt underligt… Men jeg sagde til ham, at det var en SOS og at det simpelthen ikke kunne vente. Som den overskudsagtige person han nu engang er, satte han sig ind i bilen og kørte op til mig. Jeg går rundt om mig selv 10 gange på de 5 minutter. Jeg stiller mig ud i opgangen og går rundt og rundt og rundt.. min søster bor på 3. sal, så da døren går op får jeg verdens største klump i halsen. Hvad skal jeg sige? Jeg ved ikke, hvordan at jeg skal få det ud over mine læber. Hvordan skal jeg få sagt, at VI skal være forældre? Han nærmer sig 2. sal. Mit hjerte er ved at hoppe ud af halsen på mig. Han når 3. sal og stopper op midt på trappen. Jeg smiler over det hele, og kan vitterligt INGETING SIGE. Jeg tager ham i hånden og vi går ud på toilettet. Jeg viser ham de to små pinde, med de to små lyserøde streger. “Jeg tror vi skal have en baby”, siger jeg. Christian begynder at svede. Ikke sådan, puh jeg har det varmt og er lige kommet op af 117 trapper-svede. NEJ! HAN KAMP SVEDER!! Vi snakker en ordentlig græker fra albuen og helt ned til midt på blusen. Jeg omfavner ham. Jeg kan slet ikke stå på mine ben. Tårene triller ned af mine små kinder. Vi skal være forældre!! Christian kigger på mig og siger: “Selvfølgelig skal vi dét”.

Tusinde tanker kører rundt i mit lille hovede. Jeg er jo ikke rigtig voksen, men heller ikke rigtigt barn.

Jeg føler mig på ingen måde klar. Også alligevel har noget aldrig følt så inderligt rigtigt!

Godt jeg har 9 måneder at øve mig på, for jeg må ærligt indrømme, at der er en del jeg kommer til at skulle nå…

mine blanke øjne siger vidst det hele – tirsdag den 27. marts 2018, måtte jeg dele

6 kommentarer

 • det var en overraskelse

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Dorthe. af hjertet tak for din besked – det glæder mig, at du vil følge med

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • dorthe møller

  kære cille. dejlig blog du har fået lavet dig. glæder mig til at følge dig og dit skønne univers. baby tager ikke skade de første mange uger af graviditeten. de er beskyttet. har læst et sted, at de fleste opdager det efter vilde weekender med fest og druk. Jeg havde selv igennem mine 2 graviditet haft de vildeste byture og havde SÅ dårlig samvittighed, men jordemoderen beroligerede mig. glæder mig til at følge dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Var det pånogen måde planlagt eller kom det som en total overraskelse?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tusind tak!! Det er virkelig pænt af dig at skrive. Så er der da i det mindste én, som kan lide den

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Ej en fin blog du har fået startet! Er kæmpe fan af din skrivestil – glæder mig til at følge med ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hej - det mig