Tirsdagstanker: Jeg mangler en ærlig graviditetsbog

En opdatering om leverpostejsanretningen på øverste etage: Ja, jeg farver mit hår

I samarbejde med Nordic Hairlounge

Elefant-ankler, tiger-striber og ko-kasser. Der er mange mindre klædelige sider af graviditeten. (Noget jeg tidligere har skrevet om her). Men leverpostejsanretningen på øverste etage behøver nødvendigvis ikke at være én af dem. Jeg vil gerne understrege – inden det der berygtede “mor-politi” får mig idømt forvaring, at indholdet i dette indlæg alene er min personlige holdning og egen overbevisning. Og jeg anerkender blankt, at der kan være andre opfattelser heraf.

Sagen er i hvert fald den, at min udgroning havde nået højeste stadie for, hvad godt var. Og jeg besluttede derfor at få farvet mit hår i 2. trimester af min graviditet. Jeg har denne gang valgt en økologisk frisør, Nordic Hairlounge, for på den måde at skåne min baby mest muligt.

Nordic Hairlounge er en lille frisørsalon i Odense, som udelukkende anvender økologiske produkter fra O-WAY/Organic way, uden parfume og parabener. Der er således kun anvendt essentielle olier, direkte fra naturen. Produkterne er ligeledes fremstillet med biodynamiske ingredienser fra O-Ways øko-marker i Italien, Bologna – uden petrolatum, phthalater og silikone. Og samtidigt anvender de kun recyclable emballage for at støtte op om miljøet (det synes jeg er en god tanke, som jeg personligt gerne vil støtte op omkring). Jeg ved godt, at der stadig er tale om kemi. Men for mig, handlede det om at finde noget, som er lidt mindre ‘skrapt’ og det synes jeg, at jeg fandt i Nordic Hairlounge og O-ways produkter.

Til dem af jer, som ikke har lyst til at farve jeres hår – hører ingen skam. Fuld respekt. Personligt har jeg bare ikke lyst til at ligne kedelige Kirsten fra Kommunen (ikke at du gør det, men jeg nærmede mig langsomt). Jeg føler mig fremmed nok i min krop i forvejen. Så til dem af jer, som lige er dét sejere end mig og formår at embrace den her graviditet fra top til tå kan jeg anbefale, at man laver skilningen lidt anderledes, evt. zigzag (bare lidt mere moderat end den vi så i 00’erne). Eller binder et tørklæde/hårbånd om hovedet. Det synes jeg personligt hjælper, når det går hen og bliver kritisk.

Det her graviditetsshow er en kæmpe stor jungle. Og når det krydres med lidt holdninger om hårfarvning – så bliver det brand varmt. Emnet her er bestemt ikke dækket ved dette indlæg. Det er blot mine tanker, som jeg ikke har noget imod at dele med andre.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstanker: Jeg mangler en ærlig graviditetsbog