MIT BABYSHOWER

Budapest guide

I starten af oktober rejste Christian og jeg en forlænget weekend til Budapest. Nok en af de mest undervurderede byer jeg nogensinde har besøgt. Der er simpelthen så smukt, og helt afsindigt billigt.

Vi boede på Clark Hotel. Lidt til den dyre side, men vi havde valgt at bruge lidt flere penge på at bo nu hvor flybilletterne var så billige. Vi fløj direkte fra Kastrup og betalte 300 kr. pr. næste tur/retur.

Morgenmad på hotellet

Den første dag stod den på sightseeing. Vi købte hop on/ hop off billetter, da jeg ikke er så godt gående (at være højgravid og på storbyferie kan godt være små hårdt – skulle jeg hilse at sige). Faktisk var det en rigtig god måde at se byen på og samtidigt få lidt historie. Jeg kan godt lide at have lidt viden om de ting, jeg ser. Vi besøgte b.la. Fisherman’s bastion (fiskernes plads) og parlamentet. Fra Bastionens tårnene er der en helt fabelagtig udsigt over Donau, Buda, Pest og ikke mindst parlamentsbygningen på Pest siden. Snyd ikke dig selv for denne oplevelse!

Der var en del (kaffe)pauser på programmet. Vi havde et limit på 5 km om dagen, da mine ben hurtigt blev trætte. Så i stedet brugte vi en del tid på at drikke kaffe og spise kage. Her er vi på donut cafeen Mr. Funk og jeg er – som billedet rigtig nok indikerer – i mit helt rette element.

Leo Rooftop bar – Budapest, Clark Ádám tér 1, 1013 Ungarn

Senere på eftermiddagen spiste vi frokost på Leo Rooftop bar. Den hører faktisk med til det hotel, som vi boede på – og det var der, vi fik den anbefalet. Hvis ikke du kommer forbi til frokost, så vil jeg anbefale at snuppe en drink og se solen gå ned. Det skulle være helt vildt smukt.

Vi spiste aftensmad på New York Café. Den absolut smukkeste café jeg i mit liv har set med den mest smagsløse pasta og ringeste service. Virkelig en kontrastfyldt oplevelse. Man kan godt mærke, at de lever højt på at være en af verdens smukkeste caféer, bare ærgerligt, at maden på ingen måde lever op til den standard. Jeg vil anbefale at drikke en varm kakao, eller købe noget kaffe/kage. Maden er på ingen måde værd at betale for.

New York Café – Budapest, Erzsébet krt. 9-11, 1073 Ungarn

London Coffee Society – Budapest, Dohány u. 27, 1074 Ungarn

På 2. dagen spiste vi tidlig morgenmad på London coffee society. Virkelig lækkert og virkelig billigt. Totalt anbefalelsesværdigt! Vi var stået tidligt op for at kunne komme tidligt i Gellert Spa. Hvis jeg skal være i spa, skal det helst være med så lidt mennesker som muligt. Spa’et åbner hver dag kl. 6, og vi var der omkring kl. 8.00. Helt perfekt. Der var ikke et øje. Da jeg blev sulten omkring kl. 12, valgte vi at gå op. Og det var vidst meget godt, for der var det proppet. Folk sad nærmest oven på hinanden i varmvandsbassinet. Og jeg havde altså ikke betalt for at få en ungarer på skødet.

Gallert Spa – Kelenhegyi út 4, 1118 Ungarn

Vi spiste frokost på Nobu, en sushikæde, som ligger rundt om i verden. Jeg besøger den altid, hvis jeg ved, at den er i byen. Bonus info: Bestil deres tempura shrimp med spicy mayo (Jeg lover dig, at du ikke kommer til at fortryde). Deres lunchbox kan også varmt anbefales – en sammensat frokostmenu.

Eftermiddagen brugte vi på shopping. Du finder de fleste butikker i Budapest, personligt skal jeg altid i Ouysho, når jeg er i udlandet (Jeg har en svaghed for nattøj) haha. Der er også nogle high-end butikker. Vi besøgte 2 forskellige: Heaven Store og Bizane Boutique. Her finder du både Saint Laurent, Dior, Balenciaga og Rick Owens.

?Onyx, Vörösmarty tér 7, 1051 Ungarn (husk og bestil bord hjemmefra)

Om aftenen havde vi bestilt bord på Onyx. En 2-stjernet michelín restaurant, som vi havde fået anbefalet hjemmefra. Det var VIRKELIG lækkert – vi fik serveret 8 retter. Jeg vil virkelig anbefale at besøge en michelín restaurant, når du rejser til Budapest. Det koster 1/3 af, hvad det gør i Danmark.

Vi nåede ikke så meget mere, da tiden var knap – men hvis du har lidt mere tid, så har jeg samlet de anbefalinger, jeg selv fik før vi rejste her:

Det skal du se:

Parlamentet

Fiskernes plads

Gallert Spa eller Széhenyin Spa (Der er også et spa på Corinthia, som skulle være godt)

Det jødiske kvarter

Matthias kirke

Buda Castle

Her skal du spise:

Vintage garden

Mazelt Tov (det de fleste anbefaler)

Saó (mad og bar)

Great market hall (her fik vi en vildt god pizza)

Liberté (morgenmad)

Fekete (kaffe og kage)

Szimply (morgenmad)

Vicky Barcelona

360 Bar

Hummus bar (god ídé til frokost, hvis du er i området)

1 kommentar

  • Marie

    Sikke en fin guide. Budapest er en skøn by!
    Tilføjer lige til morgenmadslisten til næste gang: Cirkusz! Så lækker mad og meget smukt indrettet

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MIT BABYSHOWER